Malang
Door: liannebannink
Blijf op de hoogte en volg Lianne
22 Augustus 2010 | Indonesië, Malang
Na ik met een relatief klein vliegtuig van Denpasar naar Surabaya gevlogen ben ontmoette ik daar Emma op het vliegtuig. Zoals gewoonlijk veranderde mijn gate, vluchtnr. en alles weer. Maar nee ik was niet zoals toen met Ellen aan de andere kant van het vliegveld. Dit vliegveld was gelukkig erg klein. Emma en ik hebben lekker bijgekletst en zijn toen op zoek naar een taxi gegaan.
In de 2 dagen dat we in Surabaya hebben gezeten hebben we in totaal maar 1 toerist gezien. We kwamen op een markt terecht waar iedereen aan ons wilde zitten, met name Emma want die is natuurlijk een echt Fries!
Emma die heeft het eerste kwartier in de kamer gezocht naar het knopje van de wc! En ja ik heb alles op film dus jullie kunnen het allemaal terug zien als ik terug ben. Emma snapte niet dat je het met een emmertje water moest doorspoelen. Ohwja ze vertelde mij ook over de rare wc's op het vliegveld een gat in de grond. Haha, daar was ik wel verbaasd over dat ze die nog nooit had gezien, want daar hadden wij als kind al nare ervaringen mee in Frankrijk. Dan gingen we gewoon lekker naar de wc in de caravan. Ook hadden ik voor het eerst geen douche in het hotel in Surabaya, maar je moest je douchen door water over je heen te gooien met een emmertje. Je hoeft in ieder geval niet te klagen over een te zachte straal!
De eerste dag dat we rondliepen in Surabaya kwamen we bij een school waar we Zuster Agnes hebben ontmoet (een non). Ze heeft ons rondgeleid in de school waar ook kinderen intern wonen. Ook hebben we kennis gemaakt met hele oude nonnen die zelfs nog nederlands spraken, heel grappig! Wij vertelden over onze opleiding en Agnes vroeg ons of we de volgende dag mee wilen naar het ziekenhuis, natuurlijk wilden we dat! Agnes had daar namelijk gewerkt en had daar veel contacten. We zeiden haar gedag en zijn met een becheck een fiets met een karretje ervoor naar huis gebracht. De volgende ochtend moesten we om 6.00 de wekker zetten. We dachten zo wel even naar hun community terug te lopen, maar we waren verdwaald. Uiteindelijk zijn we er toch gekomen en zijn we met de taxi naar het ZH gegaan. Daar hebben we een rondleiding op de fysio-afdeling gekregen en heeft Agnes ons rondgeleid in de rest van het ziekenhuis. We zijn ook nog op de kinderafdeling geweest waar we een prematuur hebben gezien.
Op de terugweg zijn we gestopt bij het vrijheidsplein en hebben we nog wat met agnes gedronken. Zeker een geslaagde dag dus!
Vanochtend zijn we naar Malang gebracht. Er zijn nu wat problemen met het stage-adres en met de accomodatie waar we zouden verblijven, maar dit gaan we allemaal oplossen. Volgende week beginnen we hopelijk gewoon met onze stage, maar grote kans dat we iets langer door moeten omdat het centrum van 8-18sept gesloten is omdat de moslims nieuwjaar vieren.
Sampai Djumpa!
22 Augustus 2010 - 19:38
Audrey:
Hoi Lianne,
Leuk dat je je nog steeds zoveel plezier beleefd. Jouw foto's zijn prachtig!
Ik hoop, dat het snel goed komt met accomodatie. veel plezier toegewenst tijdens jouw stageperiode!
Groet,
audrey -
23 Augustus 2010 - 18:40
Jeannet:
Ha Lianne,
Wat een prachtige reisverslagen heb jij al gemaakt!!Na natuurlijk eerst alle ervaringen te hebben opgedaan!!
Je snapt dat we het nu prachtig vinden de verhalen van twee kanten te lezen!! Enne.... maak het Emma niet té gemakkelijk, hoor!!
Groetjes, veel succes!
Jeannet -
25 Augustus 2010 - 12:26
Ellen:
Joehoee Lianne,
Ik mis je wel een beetje hoor:(!
Wel super die fotos.
Ik ben afgelopen weekend naar lowlands geweest. We hadden echt super geluk met het weer want het regende vorige week namelijk de hele tijd, maar gelukkig net dit weekend niet. Veel bands gezien!
Aankomende vrijdag moet ik weer even naar school en dan begint school volgende week weer. Heb er op zich wel weer even zin in weer even een normaal slaap ritme opbouwen etc.
Nou ik hoop dat je het naar je zin gaat krijgen op je stage en spreek je hopelijk binnenkort weer eventjes.
kusje je zusje